LOOPBAANBEGELEIDING

Voor geëngageerde mensen
Geëngageerde mensen staan voor heel wat uitdagingen en vragen wat betreft carrièrekeuzes. Hoe kan ik een verschil maken? Vanuit welke waarden vertrek ik? Welke jobs en sectoren passen bij deze waarden? Soms zijn ze ook op zoek naar hoe ze beter voor zichzelf kunnen zorgen om niet opgebrand te geraken door hun engagement. Of misschien is het al zover en zijn mensen door stress- en burn-out klachten op zoek naar nieuwe zinvolle opties.

Ik zoek graag samen met jou naar antwoorden op dit soort vragen in een loopbaanbegeleiding, en breng in dit proces kaders binnen vanuit verschillende invalshoeken:
– Klinische psychologie (o.a. waardengericht denken vanuit Acceptance and Commitment Therapy)
– Filosofie (ethiek)
– Effectief altruïsme (zie ook het stukje dat ik voor Knack.be schreef)

Loopbaanbegeleiding gebeurt steeds op maat. In verschillende stappen komen we tot een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). We beantwoorden hierbij vragen als:
– Wat is precies mijn loopbaanvraag?
– Wat zijn mijn waarden? Hoe combineer ik mijn job met deze waarden?
– Wat zijn mijn talenten? Welke competenties heb ik?
– Wat geeft mij voldoening?
– Wat is er geweten over de problemen waarop ik een impact wil hebben in mijn loopbaan?
– Wat zijn mogelijke toekomstscenario’s, en hoe ontwikkel ik mezelf dan best verder?
– Wat zijn mijn persoonlijke valkuilen? Hoe kan ik mezelf daartegen beschermen? Hoe ga ik om met stress en burn-out klachten?

Loopbaancheques
Ik werk samen met Ellen Excelmans, haar praktijk is door de VDAB erkend als loopbaancentrum. Dit betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques als je bij mij loopbaanbegeleiding volgt.
Loopbaancheques zijn een subsidiemaatregel voor werknemers of zelfstandigen die wonen in Vlaanderen of Brussel. Met loopbaancheques hoef je zelf maar een klein deel van je loopbaanbegeleiding te betalen. De rest wordt betaald door de Vlaamse Overheid. Elke 6 jaar heb je recht op 7 uur loopbaanbegeleiding: een eerste pakket van 4 uren dat verlengd kan worden met een tweede pakket van 3 uur. Een voorwaarde is wel dat je 7 jaar werkervaring hebt opgebouwd.
Meer informatie vind je hier, ook over hoe je de cheques kan bestellen.

Wat als ik niet in aanmerking kom voor loopbaancheques maar toch graag loopbaanbegeleiding wil?
Dan kan dat aan hetzelfde tarief als psychotherapie: 75 euro per uur.
Indien je interesse hebt in een groepsaanbod voor loopbaanbegeleiding vanuit een Effectief Altruïsme-insteek, is dat zeker ook mogelijk. Neem gerust contact op!

Hoe maak je een eerste afspraak?
Je kan mij bellen op 0486 911 758 of mailen (kris@psychologennet.be) om een afspraak te maken. Laat gerust een voicemail achter, dan bel ik je terug.

Je weet niet zeker of je vraag past bij mijn aanbod?
Aarzel niet om contact op te nemen of een gratis infomoment aan te vragen. We kunnen dan samen kijken of ik een gepast aanbod heb voor jouw vraag.

Klachten?
Bij klachten kan je altijd contact opnemen met de ombudsdienst van Psychologennet.