PSYCHOTHERAPIE

Voor wie?
Mensen vanaf 16 jaar kunnen bij mij terecht voor psychologische behandelingen (cognitieve gedragstherapie) gericht op o.a.:

  • angstproblemen (fobieën, sociale angst, paniekstoornis, piekeren,…)
  • stemmingsproblemen (o.a. depressie)
  • stressklachten & burn-out
  • dwangklachten
  • slaapproblemen
  • relationele problemen

Je bent uiteraard ook welkom als je hulpvraag voor jezelf nog niet helemaal duidelijk is.

Hoe maak je een eerste afspraak?
Je kan zelf een eerste afspraak plannen via de website van Psychologennet. Daar klik je op ‘psychologische begeleiding Hasselt’ waarna je vrije momenten ziet en een afspraak kan vastleggen.

Je kan mij ook bellen op 0486 911 758 om telefonisch een afspraak te maken. Laat gerust een voicemail achter, dan bel ik je terug.

Hoe verloopt therapie?
In de eerste sessie(s) bespreken we je hulpvraag en waar je naartoe wil in het leven. Zo wordt in de eerste of tweede sessie ook al zeker duidelijk wat cognitieve gedragstherapie precies kan betekenen voor jou en hoeveel sessies er ongeveer nodig zullen zijn. Daarna maken we je hulpvraag nog verder concreet door goed in kaart te brengen wat er speelt, bijvoorbeeld met vragenlijsten en het registreren van bepaalde klachten of gedragingen tussen de sessies. Hierna stellen we samen een plan op en gaan we hiermee aan de slag. De therapie zal zo veel mogelijk gebaseerd zijn op wat we weten uit wetenschappelijk onderzoek, met een duidelijke gedragstherapeutische insteek. Ook proberen we samen goed op te volgen of de therapie voor jou werkt, bijvoorbeeld door herhaaldelijk bepaalde klachten te meten.

Is therapie via beeldbellen mogelijk?
Ja, psychologische begeleidingen kunnen via beeldbellen doorgaan. Ook het afwisselen van sessies in de praktijk en online is zeker mogelijk.

Hoeveel kost het?
Ik hanteer de tarieven van Psychologennet.be:
– psychotherapie (60 min) – 70 euro
De prijs is vrijgesteld van BTW en inclusief voorbereidingstijd, gebruikt materiaal en andere dossierkosten.

Wordt therapie terugbetaald?
Afhankelijk van bij welke mutualiteit je bent aangesloten wordt er een deel terugbetaald. Je kan je hierover informeren bij je mutualiteit, of we bespreken dit tijdens je eerste sessie.

Sinds 2019 is er een regeling voor terugbetaling van eerstelijnspsychologie bij personen met milde depressieve klachten, angst of problematisch alcoholgebruik. Het gaat om 4 tot 8 sessies per kalenderjaar aan €11 (of €4 indien je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming). De hulpverleners bij wie je voor deze regeling terecht kan vind je op reling.be. Ik heb hier om verschillende redenen niet op ingetekend. Andere psychologische hulpverlening in Limburg vind je op de Sociale Kaart, daar zie je bijvoorbeeld ook informatie over de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg waar therapieën goedkoper worden aangeboden.

Hoe kan ik betalen?
Je kan de sessies ter plekke betalen met de Payconiq-app op je smartphone, of contant.

Kan ik een sessie annuleren of herplannen?
Je kan uiteraard sessies annuleren of herplannen, maar doe dit liefst zo snel mogelijk. Als je minder dan 24u voor de afspraak annuleert, zal de afspraak worden aangerekend.