OVER MIJ

kris@psychologennet.be

0032 486 911 758

Ondernemingsnummer: 0842.624.746

  • Houder van Visum als klinisch psycholoog 263882
  • RIZIV nummer 7-01739-56-000
  • Lid Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP)
  • Lid Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie (VVGT)
  • Lid Psychologenkring Herkenrode
  • Lid Beroepsvereniging voor Wetenschappelijk onderbouwde Psychotherapie (BWP)
  • Bestuurslid Effectief Altruïsme Vlaanderen

Wat dingen die ik schreef:

Na mijn studies als kinder- en volwassenenpsycholoog aan de Vrije Universiteit Brussel (2011) deed ik klinische ervaring op in verschillende settings met verschillende problematieken. Onderweg volgde ik de driejarige opleiding tot gedragstherapeutische psychotherapeut (KU Leuven, 2015) en behaalde ik een doctoraat (KU Leuven, 2019). Ik was bestuurslid van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie (VVGT, 2017 – 2020) en ben actief in de ‘Cel Kwaliteit’ van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP).

Meer info over hoe ik naar therapie kijk zie je op de pagina over psychotherapie, en in deze bijdrage voor sociaal.net.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in hoe mensen vatbaar zijn voor denkfouten. Hoe we als slimme diersoort vaak toch zulk voorspelbaar, onlogisch gedrag vertonen. Ik probeer dan ook de vaardigheden van het kritisch denken vast te houden in zowel de therapieën als de loopbaanbegeleidingen.

Wanneer je kritisch en wetenschappelijk denken toepast op de vraag hoe je als mens het meeste goed kan doen, kom je uit bij de Effective Altruism beweging. Ik voel me in die beweging thuis sinds 2015 en deel graag de kennis die ik hierover opdeed.

Op deze site zie je hoe je een afspraak kan maken voor psychotherapie en loopbaanbegeleiding. Andere vragen zijn welkom via telefoon of mail. Ik plan in de toekomst mijn interesses in klinische psychologie, kritisch denken en effective altruism ook te combineren in een aanbod gericht op studie-, en donatie-keuzes voor individuen, groepen en bedrijven. In lijn met je eigen waarden, effectief, maar ook realistisch.